İhracatta Hedef Pazar Belirleme ve Uygulamalı Eğitim

admin
İhracatta Hedef Pazar Belirleme ve Uygulamalı Eğitim için yorumlar kapalı

Firmamızın Genel Müdürü M.Murat ERCAN 10.06 ve 11.06 tarihleri arasında KOSGEB bünyesinde yapılan “İhracatta Hedef Pazar Belirleme ve Uygulamalı Eğitim” e katıldı.

Türkiye’den değişik sektörlerin temsilcileri  yurt dışı pazarına nasıl ve ne şekilde girilebileceği konularında çok faydalı bir eğitim düzenlendi.

Bu seminerde bir çok sektör temsilcileri yer aldı. Gerek “ürün” gerekse “ hizmet”  bazında faaliyet gösteren değerli katılımcı firmaların global  ihracatlarını nasıl ve  hangi kanallar üzerinden yapabilecekleri konularında bilgilendirildi.

2 gün devam eden ve sabah saat 10:00 da başlayan eğitim öğleden sonra 16:30 da tamamlanan eğitim 12 saat sürdü.

Eğitimde uluslararası pazarlarda hangi ürünlerin hangi ülkeden hangi ülkelere ihraç / ithal edildiği, toplam ticaret hacminin USD bazında ne kadar olduğu, ürünlerin son yıllarda ki artış veya düşüş eğilimlerinin ne olduğu, hangi pazarlarda hangi ürünlerde talep artışının  veya azalışının olduğu ve bu değerlendirmelerin hangi enstrümanlarla gözlemlendiği hususlarına ait bilgiler çok stratejik ve önemli bilgilerdi.

Diğer bir önemli husus ise ülkedeki bir firmanın hangi ülkeye hangi ürünü sattığını (veya aldığını)  gözlemleniyor olması idi. Bu bilgiler ile satışı yapılması istenen ürünlerin satışı yapılacak ülkede hangi firmalara teklif edilebileceğini veya satılabileceğini bilmek gerçekten çok güzel bir  “istihbarat” çalışması idi.

Bu eğitimden aldığımız bilgiler doğrultusunda firmamız faaliyet konularında Avrupa pazarında araştırmalara başlamış ve özellikle AB ülkelerinde ihracat yapmak için çalışmalara başlanmıştır.

                                                                                               M.Murat ERCAN

Genel Müdür